Roosenboom Water- en bouwtechniek

Topprestaties op een goed beregend sportveld

Voor de beste sportprestaties is een goede ondergrond noodzakelijk. Een voetballer maakt geen mooie sliding op een verdorde grasmat en een hockeybal rolt niet fijn over een veld met kuilen door de droogte. Bovendien zorgt een goede ondergrond voor minder sportblessures en meer sportplezier.

Sportvelden komen in diverse soorten en maten. Zo zijn er de grasvelden waar op gevoetbald en gehockeyd wordt, maar denk bijvoorbeeld ook aan honkbalvelden, gravelbanen voor tennis, atletiekbanen en (motor)crossbanen. Al deze sportvelden vragen een andere aanpak wanneer het gaat om beregening en Rowabo is er om uw sportveld in optimale conditie te brengen en houden.

Door uw sportveld te voorzien van een beregeningsinstallatie, kunt u het gehele jaar door op het veld blijven sporten en blijft de grasmat het gehele jaar groen. Ook gravelbanen zijn gebaat bij een goed afgestelde beregeningsinstallatie. Wanneer de vochtigheid van het gravel op het juiste peil blijft, zorgt dit voor de juiste grip voor de sporters en zo min mogelijk stof.

Ieder sportveld is anders en ieder veld, of het nu bestaat uit gras, zand, gravel of een combinatie daarvan, heeft een eigen plan van aanpak nodig. Zo ligt bijvoorbeeld ieder veld op een andere plek, met andere invloeden van schaduw en zon en wordt niet ieder veld even intensief gebruikt. Al deze factoren zorgen ervoor dat ieder veld alleen mooi blijft met een beregeningsplan dat past bij het sportveld.

Rowabo zorgt ervoor dat bij uw sportveld de juiste installatie wordt aangelegd, natuurlijk zonder schade aan het sportveld zelf. Daarnaast kunt u zelf kiezen in hoeverre u de beregening zelf wil kunnen sturen, of aan ons uit handen wil geven. Samen met u maken wij een plan van aanpak dat ervoor zorgt dat uw sporters het gehele jaar kunnen sporten, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de beregening van uw sportvelden.