Roosenboom Water- en bouwtechniek

Onopvallende beregening van parken

Een mooi aangelegd park houdt u graag in goede conditie, zonder daarvoor overbodige moeite te hoeven doen. Daarnaast is het in een (openbaar) park belangrijk dat de beregeningsinstallatie bestand is tegen een stootje en wellicht zelfs tegen vandalisme.

Een beregeningsinstallatie installeren in een park is het gemakkelijkst als het park nog aangelegd moet worden. Samen met de tuin- of landschapsarchitect kan Rowabo dan een plan maken voor een optimale beregening van het gehele park. Is het park al aangelegd? Ook dan kunnen wij zorgen voor de installatie die de begroeiing in het park in optimale conditie houdt.

Natuurlijk is het uitbreiden of aanpassen van een bestaande sproei-installatie ook een mogelijkheid.

De meest gebruikte sproeiers in een park zijn sproeiers die u normaal gesproken boven de grond niet ziet. Wanneer er gesproeid moet worden, komen deze sproeiers tevoorschijn en doen hun werk. Dit zorgt er niet alleen voor dat bezoekers niet over de sproeiers struikelen, maar maakt ze ook minder kwetsbaar voor beschadiging en diefstal.

Om het park te beregenen kunnen we de installaties natuurlijk aansluiten op de waterleidingen, maar wellicht is het nog mooier om te zorgen voor een duurzame beregening van het park door een of meerdere waterbronnen te slaan in het park. Op deze manier wordt voor de beregening gebruikt gemaakt van grondwater. Dit scheelt niet alleen in de waterrekening, maar ontziet ook de drinkwatervoorziening in de steeds warmer wordende zomers.

Het slaan van een waterbron kan Rowabo natuurlijk ook voor u verzorgen en wij sluiten daarna de beregening aan op deze natuurlijke bron. Wij boren daarbij door verschillende dieptes in de grond en zorgen ervoor dat het water wordt gewonnen uit een laag die daarvoor het meest geschikt is.

Voor een advies op maat gaat Rowabo graag met u om de tafel zitten. Hoe groot of klein uw park ook is, wij zorgen voor een optimale beregening en een park dat 365 dagen per jaar in optimale conditie is.