Roosenboom Water- en bouwtechniek

Beregeningsoplossingen voor land- en tuinbouw

Gewassen groeien onder invloed van energie, lucht en water. De energie krijgen gewassen veelal van de zon, lucht is een gegeven en voor een beregening die precies bij de groei van uw gewassen past, zorgt Rowabo. Wij zijn al jarenlang actief in het ontwerpen en aanleggen van beregeningsinstallaties voor land- en tuinbouw en stellen ook voor uw bedrijf het ideale plan op.

 

Bij het ontwerp van een beregeningsinstallatie zijn wij altijd op zoek naar een manier om uw gewassen zo goed mogelijk te laten groeien. In de akkerbouw zorgen we ervoor dat uw gewassen zo goed mogelijk groeien, in de fruitteelt zorgen wij voor water in tijden van droogte en in koudere tijden zorgen wij voor nachtvorstbestrijding. Welke vorm van beregening u ook nodig heeft, Rowabo zorgt voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud.

Rowabo is dealer van het merk Idrofoglia Italië. Dit merk produceert regenhaspels voor land- en tuinbouw. Het is van belang om voor uw bedrijf de juiste haspel te kiezen, van goede kwaliteit, die voldoet aan de eisen van uw gewassen. Rowabo helpt niet alleen in het maken van de juiste keuze, maar zorgt er zelfs voor dat deze haspels geïmporteerd worden in Nederland.

 

In tijden van grote droogte kan het in Nederland voorkomen dat de land- en tuinbouwers wordt verboden oppervlaktewater te onttrekken. Natuurlijk is dit zeer ongewenst voor uw gewassen en wilt u, zeker in de warme zomers, blijven beregenen. De oplossing kan liggen in het slaan van een of meerdere waterputten.Door het slaan van een waterput kan grondwater worden opgepompt uit een geschikte laag in de bodem. Uiteraard doet Rowabo eerst gedegen onderzoek naar de kwaliteit van de verschillende bodemlagen om water te kunnen putten uit de juiste bodemlaag. Op deze manier kunt u, ook bij een onttrekkingsverbod op oppervlaktewater, uw gewassen blijven beregenen.Wanneer u op zoek bent naar een totaaloplossing voor de beregening van uw gewassen – van het slaan van een put, tot een geautomatiseerde bediening van uw beregeningsinstallatie – dan bent u bij Rowabo aan het juiste adres. Wij komen graag naar u toe om een offerte op maat op te stellen.