Roosenboom Water- en bouwtechniek

Verminder stofvorming in rijbakken met de juiste beregening

In veel rijbakken is stofvorming een probleem. Door intensief gebruik van de bak droogt de ondergrond uit en zorgt daardoor voor veel stof in de lucht. Dit is voor zowel de ruiter, het paard als de toeschouwer niet gezond. In een rijbak is het belangrijk dat de trainingsbodem juist stabiel is en er niet teveel stof in de lucht hangt. Dit geldt voor zowel binnen- als buitenbakken.

Een juist beregende rijbodem heeft een langere levensduur en zorgt voor betere prestaties van paarden en ruiters. Bovendien zorgt de juiste ondergrond voor minder blessures bij de paarden en pony’s. Rowabo heeft jarenlange ervaring en zorgt ervoor dat zowel de rijbak binnen als buiten voorzien wordt van een beregeningssysteem dat voldoet aan de eisen van uw manege.

Wanneer u kiest voor beregening van Rowabo, dan komen we bij u langs om een beregeningsplan op te stellen. We bekijken de situatie op uw manege of uw privéterrein en bespreken daarbij uw wensen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledig automatisch systeem, maar u kunt ook kiezen voor een systeem dat u bijvoorbeeld manueel inschakelt wanneer dat nodig is. Ook is de gebruiksintensiteit van uw rijbak van belang en natuurlijk de ligging en bijvoorbeeld invloeden van het weer.Zoals u ziet bieden wij bij Rowabo beregening op maat, zodat uw rijbak altijd in topconditie is.