Roosenboom Water- en bouwtechniek

Duurzame beregening van daktuinen

Daktuinen zijn er in vele soorten en maten, zoals sedumdaken, lavendeldaken en grasdaken. Bij de aanleg van een daktuin is het verstandig om de beregeningsinstallatie direct in te laten bouwen. Rowabo denkt dan graag mee over de beste en meest efficiënte oplossing voor uw daktuin.
Is er al een daktuin aanwezig op uw pand, maar is daar geen beregening ingebouwd? Ook dan is het mogelijk om alsnog een systeem in te bouwen, zonder uw daktuin te beschadigen, en zo te zorgen voor de optimale conditie van uw dakbedekking.
Ook het upgraden van een bestaand bewateringssysteem behoort tot de mogelijkheden en we komen graag langs om te bekijken wat in uw situatie het beste past.

 

De beregening van een daktuin is niet voor alle situaties hetzelfde. In sommige gevallen zijn druppelleidingen ideaal, soms is een beregeningsmat een betere uitkomst, of wellicht past een sproeisysteem of een combinatie van methodes beter bij uw daktuin. Ook hebben sommige delen van uw daktuin meer water nodig dan andere delen, of wellicht op verschillende tijden of dagen in de week. Rowabo weet precies welk systeem geschikt is voor welke daktuin en hoe de tuin in optimale conditie kan worden gehouden. We geven u graag een professioneel advies.

 

Rowabo kan uw daktuin ook duurzaam beregenen. Dit doen wij door in uw tuin een waterput te slaan. U pompt op deze manier zelf water op uit de grond, zodat u voor de beregening geen gebruik hoeft te maken van drinkwater. Een waterput klinkt als een groot project, maar is eigenlijk niet meer dan een klein kraantje dat tot diep in de grond wordt aangebracht en grondwater omhoog pompt.

U kunt er bij een daktuin voor kiezen om de regie over de beregening zelf in de hand te houden, bijvoorbeeld handmatig of door middel van een app, maar u kunt ook kiezen voor een volledig geautomatiseerd systeem.
Wat uw daktuin ook nodig heeft, of uw daktuin er al ligt of nog aangelegd moet worden, Rowabo voorziet uw daktuin van de beregening die hij nodig heeft.